Çağrı Merkezi: +90 (212) 340 2 555
EGR Valfi Nedir?

EGR Valfi Nedir?

EGR valfi nedir? Sorusu yeni araç sürücüleri veya sahipleri tarafından sıkça merak edilmektedir. Benzinli ve dizel araçlarda bulunan EGR valfi bu araçlar için oldukça önemlidir. Tüm içten yanmalı motor bulunan otomobillerde yer alan valf sistemi emisyon sistemi olarak da adlandırılmaktadır.

Araçlarda bulunan bu valfin temel görevi egzoz gaz devir daimi yapan araç içi parça olması ve hava döngünün sağlanmasıdır. A

EGR, "exhaust gas recirculation" kelimesinin kısaltmasıdır. Bu valf aracın egzoz gazı dönüşüm valfi olarak da bilinir. Bu sistem, motorun verimliliğini artırmak için tasarlanmış bir emisyon kontrol teknolojisidir.

EGR valfi, aracın egzoz sistemine bağlanır ve egzoz gazını emer. Bu gazlar, motora tekrar giriş yapmak üzere alınır ve yanma odasına geri gönderilir. Bu işlem sayesinde, yanma odasındaki sıcaklıklar düşer ve azot oksit emisyonları azalır. Ayrıca, EGR sistemi yakıt tüketimini azaltarak aracın yakıt ekonomisine de yardımcı olur.

EGR sistemi, modern otomobillerde sıkça kullanılan bir teknolojidir ve çevreye daha az zarar vermek için tasarlanmıştır. Ancak, zamanla EGR valfi tıkanabilir veya arızalanabilir ve bu da aracın performansını etkileyebilir. Bu nedenle, EGR sistemi bakım ve onarımları önemlidir.

EGR valfi aracın neresindedir? Diye merak eden kişiler için ise bu valfin motor bölmesinde bulunduğunu ve egzoz gazı devirdaim işlemini kumanda ettiğini söylemek mümkündür.

EGR Valfi Arızası Belirtileri

Neredeyse tüm araçlarda bulunan EGR valfi düzenli olarak kılmadığı takdirde arızalanabilmektedir. EGR valf arızası araçlar için oldukça olumsuz bir durum olarak kabul edilmektedir. Çoğunlukla dışarıda bulunan toz ve toprak gibi maddelerin valf içinde birikmesi parçanın tıkanmasına neden olmakta bu da uzun süre bakımı ve temizliği yapılmadığı takdirde arıza vermesine neden olmaktadır.

Egr valfi arızası belirtileri genel olarak şöyledir;

· Motor gücünde azalma

· Yakıt tüketiminde artış

· Motor ısısının artması

· Egzoz emisyonlarında artış

· Motorun düzensiz çalışması

Bu belirtilerden bir veya birkaçı meydana gelmesi halinde uzman kişilerce, EGR valfinin kontrol edilmesi ve gerekli onarımın yapılması önerilmektedir. Bu kapsamda aracınızın EGR valfinde arıza veya tıkanıklık olduğunu düşünüyorsanız mutlaka aracınız kontrol ettirlemlisiniz.

EGR Valfi Bozulursa Ne Olur?

EGR valfi arızası, motor performansında azalmaya neden olmaktadır. Motor gücü azalabilir, araç yavaşlayabilir ve hatta hareket etmekte güçlük çekebilirsiniz. Aynı zamanda EGR valfi, yakıt tüketimini azaltmak için tasarlanmıştır. Ancak, EGR valfi arızalandığında, yakıt tüketimi artabilir. Bu da aracın ekonomisini olumsuz etkilemektedir.

EGR valfi, egzoz emisyonlarını azaltmak için tasarlanmış bir ürün olmaktadır. Ancak, EGR valfi arızalandığında, egzoz emisyonları artabilir ve çevre için zararlı olmaktadır.

EGR valfi arızalandığında, aracın performansı ve verimliliği olumsuz etkilenebilir. EGR valfi bozulursa ne olur? Diye merak eden kişilere valfin bozulması halinde ortaya çıkabilecek bazı sorunları şöyle sıralayabiliriz;

· Azalan motor performansı

· Yakıt tüketiminde artış

· Motorun düzensiz çalışması

· Egzoz emisyonlarında artış

EGR valfi arızalandığında, bu sorunların çözülmesi önemlidir. Onarım veya değiştirme gerekmektedir. Bu nedenle, EGR valfinin düzenli bakımı, aracın sağlıklı ve verimli bir şekilde çalışmasını sağlamak için önem taşımaktadır.

EGR Valfi İptal Edilirse Ne Olur?

EGR valfi iptal edilirse ne olur? Sorusu özellikle bu ekipmanı iptal ettirmeyi düşünen kişiler tarafından sık sık merak edilmektedir.

EGR valf iptali söz konusu olduğunda, aracın performansında, verimliliğinde ve emisyonlarında bazı değişiklikler meydana gelmektedir. Bu nedenle de EGR valfinin iptal edilmesi, birçok ülkede yasaklanmıştır. Ayrıca, EGR valfi iptali, aracın motorunun ömrünü de kısaltmaktadır. EGR valfinin iptal edilmesi beraberinde şu sorunları da getirmektedir;

· Artan emisyon seviyeleri

· Yakıt tüketiminde artış

· Motor performansında değişiklik

· Araç arızası

EGR valfinin iptal edilmesi, aracın performansında, verimliliğinde ve emisyonlarında olumsuz etkiler ortaya koymaktadır. Bu nedenle uzman kişilerce EGR valfinin iptal edilmesi önerilmemekte ve yasaklanmaktadır.

EGR Valfi Neden Tıkanır?

EGR valfi neden tıkanır? Sorusu sık sık karşılaşılan bu problem kapsamında merak edilmektedir. EGR valfi araç içerisinde en önemli parçalar arasında yer almaktadır. Aracın iç kısmında egzoz ve motor arasındaki gaz devirdaimi sağlayan bu parçanın arızalanması pek mümkün olmasa da bazı durumlarda arızalanma ihtimali söz konusu olmaktadır.

Çoğunlukla tıkanma kaynaklı ortaya çıkan problemler valfin bozulduğuna işaret etse de parçanın temizlenmesi halinde valfin olarak çalışmaya devam ettiğini görmek mümkündür. EGR valfinin tıkanma nedeni çoğunlukla bakımsızlık kaynaklı olmaktadır.

Öğretim periyodik bakımının yaptırılmaması valfin tıkanmasına neden olmakta bu nedenle de görevini yerine getirmesine engel olmaktadır. Motorda ortaya çıkan performans düşüşü valf arızası olarak kabul edilmekte olup çoğunlukla kükürt kokusu yağmasıyla tespit edilmektedir.